Найкращий спосіб отримати поживні речовини, необхідні вашому організму, - це здорове, поживне харчування.

Одним з найважливіших мікроелементів, який ви можете підтримати, приймаючи дієту, є цинк. Цинк - важливий мікроелемент, який відіграє важливу роль у підтримці імунітету.

Однак це не єдина вражаюча відповідальність, яку несе цинк.

Насправді цинк необхідний усім живим істотам для підтримки добробуту.

Він також сприяє утворенню ДНК і необхідний для здорового росту та поділу клітин.

Національний інститут охорони здоров’я рекомендує, щоб дорослі старше 19 років чоловіки отримували одинадцять міліграмів цинку, а жінки вісім міліграм на день. NIH також припускає, що, хоча молоді дорослі споживають достатньо дієтичного цинку, дорослі старше 60 років споживають менше, ніж RDA. Крім того, ваше тіло не зберігає цинк, тому важливо його вживати щодня. 

Якщо ви хочете збільшити споживання цинку за допомогою свого раціону, ось 8 продуктів з високим вмістом цинку

М'ясо 

М'ясо є одним з найкращих дієтичних джерел цинку, особливо червоне м'ясо, таке як баранина, яловичина та свинина. Три унції тушкованого смаженого чака містять 7 мг цинку на день, або 67% від RDA. Для порівняння, свиняча відбивна із три унції містить 3 мг цинку або 26% від RDA. 

Червоне м’ясо також містить інші цінні поживні речовини, такі як амінокислоти та білок. 

Морепродукти 

Для тих, хто регулярно не їсть червоне м’ясо, морепродукти - ще одне чудове джерело цинку. Устриці є чудовим джерелом цинку і містять більше цинку на порцію, ніж будь-яка інша їжа.

Всього три унції устриць забезпечують колосальні 74 мг цинку, або 673% від RDA.

Якщо устриці не збуджують апетит, омар може. Три унції омару містять 3,4 мг цинку або 31% від RDA. Креветки, мідії, камбала та краби - також хороші джерела цинку. Ще однією перевагою морепродуктів є те, що вони містять незамінні жирні кислоти. 

Тофу

Якщо ви не їсте м’яса або морепродуктів, але любите тофу, вам пощастить. Хоча тофу не містить майже стільки цинку, як морепродукти та червоне м'ясо, він все одно забезпечує невелику кількість цинку. Якщо вам ніколи раніше не доводилося тофу, це соєва молочна їжа, яку ви можете приготувати подібно до м’яса, маринуючи та обсмажуючи на сковороді, серед інших способів її приготування. 

 

Укріплені продукти 

Укріплені продукти з цільної пшениці також є хорошим джерелом цинку. Деякі пластівці для сніданку можуть забезпечувати 25% RDA цинку, коли вони збагачені цинком. Інші продукти, які іноді збагачені цинком, включають фруктовий сік, бульйони для супів та хліб. Прочитайте етикетку, щоб знати, чи ваша їжа збагачена цинком. 

Молочні продукти 

Молочні продукти, такі як йогурт та швейцарський сир, також є джерелом цинку. Вісім унцій йогурту з низьким вмістом жиру містять 15% RDA для цинку. Йогурт також містить інші корисні поживні речовини, включаючи пробіотики та кальцій, залежно від марки. 

Вівсянка 

Одна упаковка звичайної вівсяної пластівці швидкого приготування дозволяє розпочати свій сніданок з 10% від норми дозування цинку. Крім того, ви можете зробити свою вівсяну кашу ще більш поживною, додавши її до свіжих фруктів та ягід. 

Горіхи та насіння 

Горіхи та насіння, особливо кеш'ю, мигдаль, гарбузове насіння та кедрові горіхи. Додавання фруктів та горіхів до вівсяних пластівців, суміші слідів, закусочних сумішей та інших закусок - це простий спосіб збільшити щоденне споживання цинку. 

Фрукти та ягоди 

Іншим джерелом цинку на рослинній основі є певні фрукти та ягоди. Такі продукти, як ожина, малина, чорниця, авокадо, персики та кабачки - це всі продукти, що містять цинк. 

Як бачите, існує велика кількість продуктів, що містять цинк! Хоча м’ясо та морепродукти містять більше цинку, ніж рослинна їжа, ви все одно можете отримати достатню кількість цинку, вживаючи різноманітну їжу.