Пропагандистські властивості папайї, зокрема, обумовлені високий вміст ферментів.

Папайя (також відома як лапа) - тропічний фрукт. Папайя росте на деревах, а плоди великі та м’які з тонкою шкіркою, яка може бути жовтою, оранжевою або персиковою. М’якоть плодів папайї має рожево-оранжевий колір, а центр наповнений безліччю слизьких чорних насіння. Як насіння, так і шкірка папайї їстівні. Однак найчастіше шкірку видаляють перед вживанням (це не дуже смачно).

Папайя - м’який м’ясистий плід. Він має солодкий смак, яскравий колір і широкий спектр корисних для здоров’я речовин. Все це робить їх популярним фруктом.

Ось список з 9 переваг:

Травлення

Відомий фермент папаїну, присутній у папайї.
Фермент папаїн підтримує перетравлення білкових продуктів та має протизапальну дію на шлунок та травну систему. Папаїн працює подібно до пепсину - ферменту, що виробляється людським організмом. Характерною особливістю ферменту папаїну є те, що він активний як у кислому середовищі, так і в нейтральному та лужному середовищі. Папайя допомагає очистити організм від залишкових токсичних харчових речовин. Тому склянку соку папайї часто рекомендують як домашній засіб при проблемах з травленням та запорах. Крім того, свіжі сирі плоди папайї рекомендуються як природний засіб від діареї.

Увечері їжте папайю ...
Вживаючи папайю ввечері (вранці наступного дня ви відчуєте легкість), оскільки ферменти, що містяться в папайї, підтримуватимуть процеси травлення, завдяки чому все буде добре засвоюватися. Завдяки цьому неперетравлені залишки їжі не будуть затримуватися і отруювати наш організм. Папайя допомагає природним чином очистити та відновити нашу травну систему.

Протизапальна дія

Папаїн знімає запалення в організмі. На додаток до папаїну, папайя містить також інші ефективні ферменти (наприклад, лізоцим), які допомагають запобігти запаленню та допомогти вилікувати опіки. Крім того, лізоцим надає плодам папайї антибактеріальні та антиоксидантні властивості.

Джерело вітамінів

Плоди папайї багаті багатьма важливими вітамінами, які благотворно впливають на наш організм. Вміст вітамінів змінюється в залежності від стадії дозрівання та «обробки» плодів.

У плодах папайї містяться такі вітаміни:

  • Вітамін А
  • Вітамін В2
  • Вітамін В3
  • Вітамін В6
  • Вітамін С
  • Вітамін Е
  • Фолієва кислота

Джерело корисних копалин

Плід папайї також містить багато необхідних мінералів. Кінцева концентрація мінералів у плодах папайї в кінцевому рахунку залежить від типу грунту, в якому він вирощується.

У плодах папайї містяться такі мінерали:

  • Фосфор
  • Калій
  • Кальцій
  • Залізо
  • Магній
  • Натрію

Амінокислоти

Плід папайї містить багато амінокислот.

У плодах папайї ми знаходимо, серед інших, такі амінокислоти: Ізолейцин, Лейцин, Лізин, Триптофан, Валін, Аргінін

Імунітет

Папайя є чудовим джерелом вітаміну С (відмінно сприяє підвищенню імунітету). Одна папайя забезпечує 224 відсотки. добова потреба в цьому вітаміні.
Окрім високого вмісту вітаміну С, папайя сприяє відновленню стінок пошкодженої кишки. І все ж 70% нашого імунітету знаходиться в кишечнику.

Має сильну антиоксидантну дію.

Антиоксиданти, включаючи каротиноїди, що містяться в папайї, захищають від шкідливого впливу вільних радикалів та зменшують ризик раку та серцево-судинних захворювань.

Насіння папайї:

  • захищають від паразитів
  • насіння папайї знищують шлунково-кишкових паразитів,
  • вони очищають печінку і сприяють виведенню з неї токсинів

Подрібніть 5 насіння папайї, змішайте їх зі столовою ложкою лимонного соку і пийте цю суміш двічі на день протягом місяця.

  • прискорити спалювання жиру

запобігати надмірному накопиченню цукрів і жирів в організмі, завдяки чому пришвидшуються процеси травлення, і таким чином легше позбутися зайвих кілограмів

Протипухлинні властивості

Насіння папайї здатні розкислювати організм. Як відомо, ракові клітини легше розмножуються в підкисленому організмі. Папайя підщелачує.